top of page

Hoe ga ik te werk voor het ontwerp van een geboortekaartje?

Ontwerpkost kaartje 100% op maat: €125

Stap 1: Brainstormen

Tijdens een videocall of een afspraak in levende lijve, krijgen jullie tijdens deze eerste sessie de kans om al jullie ideeën te uiten of het nu is met woorden, voorbeelden, moodboards, pinterest pins, stofjes, foto’s,… hoe meer hoe liever!

 

Het is vooral belangrijk dat ik begrijp wat jullie zien en bedoelen. 

Indien je helemaal niet weet wat je wil en nog moet ontdekken wat je leuk vindt dan kan ik daar zeker bij helpen. Ik heb een doos met kaartjes in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen zodat je kan zien en voelen wat allemaal mogelijk is. 

Daarnaast heb ik een heel aantal moodboards in verschillende stijlen gemaakt zodat je kan aangeven welke stijl je leuk vindt of net helemaal niet.

 

Tot slot heb ik ook een uitgebreid stalenpakket met verschillende soorten diktes en kleuren papier, drukvormen, folies, uitvoeringen die jou een concreet idee kunnen geven van hoe dat er op een kaartje gaat uitzien.

Ik noteer al jullie gegevens en de besproken ideeën op een soort ouders-paspoort zodat ik jullie niet steeds moet lastig vallen met vragen eenmaal ik aan de slag ga.
 

Doos.png
Moodboards.png
Stalen.png

Stap 2: Bevestiging & Opmaak Voorontwerp

voorontwerp.png

Zitten we op dezelfde golflengte en heb je het gevoel dat ik voor jullie de juiste persoon ben voor de ontwikkeling van jullie geboortekaartje? Dan ga ik van start met een voorontwerp.
Daarvoor vraag ik een voorschot van €50.

Aan de hand van de besproken ideeën tijdens de brainstormsessie maak ik een voorlopige versie van het geboortekaartje. Vaak zijn dat verschillende versies met soms een variatie aan lettertypes, kleuren, afbeeldingen zodat jullie min of meer een idee krijgen van het mogelijke eindresultaat.
 

Stap 3: Feedback voorontwerp

Het is nu aan jullie om te zeggen wat jullie vinden van het voorontwerp.

Wat vinden jullie goed, wat willen jullie anders?

Zitten we in de goede richting?

 

Als jullie er vertrouwen in hebben dat dit voorontwerp effectief zal leiden naar hét perfecte geboortekaartje voor jullie kleine wonder dan geven jullie je go voor het effectieve ontwerp.

I love it.png

Stap 4: Bevestiging

goforit.jpg.png

Eenmaal jullie je go gegeven hebben werk ik het geboortekaartje verder af tot in detail.

Ik stuur jullie de afgewerkte versie door en dan krijgen jullie opnieuw de kans correcties door te voeren en dit zolang tot jullie 100% tevreden zijn.

 

Ik werk niet met een maximum aantal correctierondes omdat ik vooral wil dat de ouders overgelukkig zijn met het eindresultaat en niet om budgettaire redenen genoegen nemen met iets wat ‘bijna’ perfect is.

Hierbij betalen jullie de resterende €75 voor het ontwerp van het kaartje.

(een ontwerp op maat kost €125 in totaal).

Stap 5 : Nieuw leven ziet het licht

Het is eindelijk zover, de baby is er! Je belt, whatsappt, mailt, sms’t de laatste gegevens door die op het kaartje moeten vermeld worden. Ik zorg ervoor dat de kaartjes zo snel mogelijk geleverd worden, dit volgens de afgesproken levertermijn.

 

Elk type kaartje, afhankelijk van de uitvoering, afwerking en papierkeuze, heeft soms een andere levertermijn. Je zal hierover bij de finaal ontwerp geïnformeerd worden zodat je weet hoelang je moet wachten eenmaal het moment daar is.

 

Geboortekaartjes worden altijd prioritair behandeld dus ik doe mijn uiterste best om alles zo snel mogelijk bij jullie te krijgen. Na ontvangst van de geboortekaartjes krijg je een finale factuur voor de eigenlijke drukkosten.

Hello baby.png

Heel belangrijk!

Een geboortekaartje door DDream it gemaakt, is uniek en speciaal op maat ontworpen voor jouw kleine spruit.

 

In tegenstelling tot vele andere ontwerpbureaus, zal jouw geboortekaartje dus NIET door iemand anders kunnen besteld worden.

 

Ik heb iets ontworpen in samenspraak met jullie, waarbij vaak jullie ideeën centraal staan.

 

Voor deze exclusiviteit wordt dan ook geen meerkost aangerekend omdat ik het evident vindt dat iemand anders jouw idee niet moet gebruiken voor zijn kaartje.

Especially for you.png
bottom of page